Het debuut van de uitgeverij, toen die niet eens bestond

Iemand moet het doen

'Iemand moet het doen en 49 andere columns van Sjaak Koolen.' Dat was eigenlijk de eerste uitgave van Uitgeverij Baard & Kale, eind 2012. Ook al heette Baard & Kale toen nog geen Baard & Kale…. Het boekje verscheen ter gelegenheid van het grote inzamelevenement Kersthuis Waalwijk. 'Iemand moet het doen' is een handzaam boekje van 72 pagina's. Naast de vijftig columns van Sjaak Koolen bevat de uitgave prachtige foto's van de Waalwijkse topfotografen Luuk Aarts en Frank Trommelen. Voor de vormgeving tekende grafisch ontwerpster Chantal Berber uit Waalwijk. Van 'Iemand moet het doen' zijn twee drukken uitgebracht: de eerste van duizend exemplaren, de tweede van zeshonderd stuks. Van het boekje zijn nog enkele exemplaren te koop. Terugblikkend kan gesteld worden dat Luuk Aarts, Chantal Berber, Sjaak Koolen en Johan van Grinsven met ’Iemand moet het doen’ de kiem gelegd hebben voor Stichting Uitgeverij Baard & Kale.
Eerder verscheen van de hand van Sjaak Koolen de bundel: 'De reünie en 50 andere columns van Sjaak Koolen'. En Sjaak en Johan werkten samen mee aan het boek ’Venster op Waalwijk’.
Stacks Image 117413

Eeuwige roem in The Read Shop in Waalwijk

Een eerste plek bereiken op de bestsellerlijst van The Read Shop in Waalwijk is voorwaar geen sinecure. Zeker niet als de concurrentie bestaat uit grootheden als Paul van Loon, John Grisham en Youp van ’t Hek. Twee maanden lang bleef De Sjaak op 1 staan. Om uiteindelijk weer ingehaald te worden door Paul van Loon, de veelgelauwerde kinderboekenschrijver. En overigens een van de steunpilaren van De Sjaak, want hij ondersteunt graag jong talent.
Stacks Image 117833